SEO Uyumlu Makale Yazmanıza Yardımcı Olacak Adım [12 Adım]

SEO uyumlu makale

SEO Uyumlu Makale Yazmanıza Yardımcı Olacak Adım [12 Adım]

Düzenli seo uyumlu makale üretimi ve paylaşımı, dijital ortamda sizi ulaşılabilir şekilde görünür kılar. Dijital pazarlama faaliyetleriniz ve uyguladığınız tekniklerin amacı en iyi çözümün siz olduğunu kullanıcalara anlatabilmektir. Bunu yapabilmenin en iyi yollarından biri, kullanıcı aramalarına yönelik ve arama motorlarına uygun seo uyumlu makale üretimi ve paylaşımıdır. Seo kavramı, Türkçe arama motoru optimizasyonu anlamına gelen search engine optimization ingilizce karşılığının baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Dijital içeriklerin ve varlıkların, kullanıcılar ve arama motorları için en uygun hale getirilmesine yönelik iyileştirmeleri tanımlar. Makale ise genel olarak, herhangi bir konuda bilgi vermek amacıyla uzman kişiler tarafından yazılan kanıta, kaynağa dayalı ve belli kurallarla oluşturulmuş yazıdır.

Bugün dijitalde seo uyumlu makale ve seo uyumlu içerik kavramları, kaliteli organik trafik sağlayan bir dijital pazarlama tekniği olarak kullanılmakta. Seo uyumlu içerik nediri detaylandırmak gerekirse, içeriklerin sonuç ve görünür kılmasını sağlayan arama motorlarının sonuç ve sıralama algoritmalarına uygun hale getirilmesi diyebiliriz. Kullanıcılar, bilgi ve çözümlerinize benzer bir arama yapabilirler. İçerikleriniz bu arama sorgularını barındırıp ve de arama motorlarına uygun olduğu takdirde sonuç sayfalarında üst sıralarda ve görünür olacaktır. Dolayısıyla kullanıcılar sizden ve sunduklarınızdan haberdar olup belirlediğiniz dönüşümleri gerçekleştirme imkanları olacaktır.

Bu anlamda kaliteli organik trafik sağlayan seo uyumlu içerik oluşturmanın detaylarını ve yardımcı olacak adımları gelin beraber inceleyelim.

SEO Uyumlu İçerik Nedir? 

Dijital iletişiminizdeki işletme hedeflerinizi organik trafik ile gerçekleştirmek için seo çalışmalarınıza ağırlık vermeniz gerekir. Kullanıcılara ve ihtiyaçlarına yönelik oluşturulan doğru içerikler, onların sizi bulup ulaşmasını sağlar. Bu içeriklerinizle onları ikna edebildiğinizde ise istediğiniz hedefleri gerçekleştirebilirler. Bu nedenle içerikleriniz en iyi ve doğru çözümü de sunsa, dijital ortamda kullanıcılar için ulaşılabilir ve görünebilir olması için seo uyumlu içerik olmaları gerekir.

Bu bağlamda sonuç sayfalarında üst sıralarda listelenmesi ve dikkat çekici şekilde görünür olması için seo teknikleri ile hazırlanmış içeriklere seo uyumlu içerik denir. Seo tekniklerinin uygulandığı makaleler de seo uyumlu makale olarak tanımlanır.  

SEO Uyumlu İçerik Nedir?
SEO Uyumlu İçerik Nedir?

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Kendinizi, ürünlerinizi anlattığınız ve hedef kitleniz için kurguladığınız içerikler doğru şekilde oluşturulduğunda size yüksek organik trafik ve dönüşüm sağlar. Başarılı içerikler, kullanıcılara çözüm sunan, kullanıcı ve arama motoru dostu seo uyumlu içeriklerdir. Başarılı içerikler oluştururken dikkat etmeniz gereken bazı temel konular vardır. Bu temel konuları belirtip detaylandırmaya çalışalım.

Öncelikle konu seçimi önemlidir. Sektör ve işletmeniz ile ilgili, hedef kitlenizin ihtiyaçlarına çözüm sunan doğru ve ilgi çekici konularda içerikler oluşturmalısınız.

Bununla beraber, bu içeriklerin seo uyumlu makale yazma konusunda deneyimli ve ilgili konularda yeterli bilgiye sahip kişiler tarafından oluşturulması gerekir. İçerikler böylece, yazılan dilin kurallarına uygun, akıcı ve anlaşılabilir olur. Gerekirse bu yönde seo hizmeti sağlayan kişi ve kurumlarla iletişim sağlayabilirsiniz.

İşletmeniz ve hedef kitleniz için seçebileceğiniz konuları titiz bir ön araştırmayla netleştirmelisiniz. Örneğin, sektördeki rakip siteleri inceleyerek, nerelerde ve hangi konularda çözümler sunabileceğinizi bulabilirsiniz. Bununla beraber içerik fikri bulabileceğiniz bazı dijital ortam ve kanallar da vardır, bazıları şöyledir:

  • ‘’Kullanıcılar bunları da sordu’’ (Arama sonuç sayfalarındaki bölüm)
  •  ‘’İlgili aramalar’’ (Arama sonuç sayfalarının en altında bulunan bölüm)
  • ‘’Google otomatik tamamala’’ özelliği (Google’ın, arama yaparken sunduğu tahminler)
  • Google Trends (Google)
  • Vikipedi (Bir konunun içindekiler bölümü)
  • Forum siteleri ve tartışma sayfaları (Hedef kitlenizin bulunduğu)
  • Sosyal Medya
  • Siteler ve Bloglar
  • Haber Kanalları

Sıra, içeriklerimizde hangi anahtar kelimelerin kullanılması gerektiğini araştırmaya geldi. Makale oluştururken, üzerine önemle eğilmemiz gereken süreçlerden biridir. Anahtar kelime araştırması, kullanıcıların çözüm ve ihtiyaçları için arama motoruna yazdıkları anahtar kelimeleri bulma sürecidir. Bu çalışmayı sürdürürken, temelde arama hacmi fazla rekabet düzeyi düşük ve sizinle en alakalı anahtar kelimelere odaklanmanız gerekir.   

İçeriğinizde kullanacağınız anahtar kelimeleri belirlemek için kullanabileceğiniz bazı çözüm ve yazılımlar vardır. Bunlardan bazıları şu şekildedir.

  • Google Trends
  • Google Keyword Planner (Google Ads)
  • ‘’Kullanıcılar bunları da sordu’’ (Sonuç sayfalarındaki bölüm)
  • ‘’İlgili aramalar’’ (Sonuç sayfalarının en altında bulunan bölüm)
  • ‘’Google otomatik tamamala’’ özelliği (Google’ın, arama yaparken yaptığı tahminler)
  • Keywordtool.io
  • Semrush keyword research
  • Ahrefs keywords explorer
  • MOZ keyword research
  • Wordtracker
  • Long Tail Pro
  • Vikipedi (Sayfaların içindekiler bölümünde kullanılan kelimeler)

Bu araçlar, konu ile ilgili anahtar kelimelere ilişkin, ayda kaç kullanıcının arattığı, rekabet düzeyi gibi farklı bir takım özellikler sunar. Bu araçların bazılarından farklı konular için de yararlanma şansınız vardır.

Anahtar kelimeleri uygun ve anlamlı yerlerde kullanmanız gerekir. Anahtar kelime kullanım sayısına ilişkin, kesin bir oran ve formül yoktur. Dikkat etmeniz gereken, içerik akışına ve kullanıcı memnuniyetine zarar verecek yoğun kullanımdan kaçınılması gerektiğidir. Yapılan bazı araştırma ve analizlerle seo uyumlu makale için anahtar kelime kullanım oranının içeriğe göre %1 veya %1,5 oranlarında kullanılabilmesi şeklinde. Kimi yerlerde bu oran %0,5 ila %2,5 arası şeklinde de karşımıza çıkıyor. 

Anahtar kelimelerin seo uyumlu içerikte kullanılmasına ilişkin bir iki önemli detaydan da bahsedilebilir. Öncelikle anahtar kelimelerinizin başlıkta, ilk paragrafta ve alt başlıklarda kullanılması önemlidir. 

Bir diğer detay da, sitenizin head bölümünde bulunan ve site açıklaması bulunduran ‘’meta description’’ etiketine ilişkin. Tek başına sıralamayı etkileyen bir faktör olmasa da, sıralama ve tıklanma şansınızı arttıracak arama sonuç sayfalarında nasıl gözüküceğinizi belirlediğiniz bir alandır. Her içeriğinize özel ve içinde anahtar kelimeleri barındıran benzersiz bir meta açıklaması yazmanızı öneririz.

İçeriklerin ne kadar uzun olması gerektiği konusu da, merak edilen unsurlardan biri. İlgili konuyu etraflıca anlatabildiğiniz uzunluk idealdir.   

Bununla beraber, uzun içerikler daha fazla bilgi ve yerinde kullanılmış daha fazla anahtar kelime bulundurabileceği için arama motorlarında daha iyi karşılık bulur.

Arama motorlarının sonuç ve sıralama algoritmaları kullanıcı deneyimi temellidir. Kullanıcı deneyimini anlatan en önemli veriler ise hemen çıkma oranı ve sayfada kalma oranlarıdır. Bunun için seo uyumlu makale oluştururken bu verileri göz önünde bulundurmanız gerekir. Bu nedenle hemen çıkma oranı ve sayfada kalma oranını olumsuz yönde etkileyecek, özellikle içeriğinizin başında, girişinde ve genelinde uzun cümleler kurmaktan kaçının. İçeriğinizin veya sayfanızın girişinde kullandığınız uzun ve anlamdan uzaklaşan cümlelerden dolayı, kullanıcılar hemen çıkmak isteyecektir. Dolayısıyla her içeriğinizde, en başından sonuna kadar kısa, açık ve anlaşılır şekildeki cümlelerinizle okuyucu tutmalısınız.

Anlamdan ve konu bütünlüğünden uzaklaşmamak için cümlelerinizi mümkün olduğu kadar az kelimeden oluşturun. Bir araştırmaya göre, cümleler 8 kelimeden az olduğunda, okuyucular anlatılan hikaye veya bilginin tamamını anladıkları şeklinde. Cümledeki kelime sayısı 14’e çıktığında anlatılanın yüzde doksanı okuyucuya geçmekte. Cümle uzunluğu 43 kelimeye çıktığında ise anlama oranı %10’un altına düştüğü şeklindedir. Bu durumu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Akıcı okuma ve okuyucu kolaylığı açısından diğer bir detay da makalenizi geniş olarak yazmanızdır. Kullanıcıların içerik tüketme sırasında göz hareketlerine yönelik bir detaydır.

Seo uyumlu içeriklerinizde kullanacağınız listeleme ve örnek uygulamalar da kullanıcıları memnun eden detaylardır. Kullanıcılar, liste, örnek uygulama ve kılavuz gibi çözümler içeren sonuçları daha akıcı ve öğretici şekilde tüketirler.

Akıcı okuma ve tüketim kolaylığı adına bahsettiğimiz bu detaylar kullanıcıları memnun eder.

Bu detaylara ek başka bir konu da içerikleri bölmek için alt başlıkların kullanılmasıdır. Konu bütünlüğü ve akıcılığı sağlamak için ideal olarak 250 kelimede bir alt başlık kullanmanızdır.

Seo uyumlu makalenizin etkinliğini arttıracak bir başka konu da dış kaynaklara verdiğiniz bağlantılardır. Doğru ve ilgili dış kaynaklara verdiğiniz yerinde bağlantılar, kullanıcının bilgi ihtiyacını eksiksiz ve memnun bir şekilde tamamlamasını sağlar. Bu dış kaynakların güvenilir ve kullanıcıyı memnun edebilecek tarzda olduğundan emin olun. Böylece kullanıcılar gönül rahatlığıyla daha fazla bilgiye sizin aracılığınızla ulaşmış olur. Kullanıcıların bu yolculuklarında, içeriğinizleönemli bir bağda konumlanmış olursunuz.

Bağlantıları kullanarak makalenize değer katacak diğer bir unsur dahili bağlantılardır. Bunlar, kullanıcıların site dışına çıkmadan, site içindeki farklı içeriklerinize ulaşmasını sağlayan site içi (dahili) bağlantılardır. Kullanıcılar için doğru yerlerde sunduğunuz bu dahili bağlantılar, kullanıcıların ilgisini çekip, bilgi yolculuklarını tamamladıkları için memnun kullanıcı olmalarını sağlar. Böylece sitenizde kullanıcıları tutarak sitede kalma süreleriniz de iyileşmiş olur.

Dahili bağlantıların bir faydası da, sitenizin arama motorlarının veri tabanlarına eklenmesindeki etkisi. Kullanıcılar için en iyi çözüm ve sonuç arayan, web sunucularını dolaşan arama motorlarının yazılımları vardır. Sonuçları ve siteleri tarayan ve dolaşan bu yazılımlar siteleri tekrar kullanmak üzere veri tabanlarına eklerler. Sitenizin bu yönde veri tabanlarına eklenebilme sürecinde, site mimari yapınızın anlaşılmasında dahili bağlantılar da etkili olur.

Seo uyumlu makalelerinizi etkili kılacak önemli bir unsur da görsellerdir. İçeriklerinizle ilgili öğrenimi pekiştirecek ve detaylandırabilecek alakalı görsel unsurların kullanımı çok önemlidir. Böylece içeriklerimiz daha ilgi çekici ve öğretici olurken akıcı şekilde tüketilebilmelerini sağlar. Bu anlamda içeriklerinizi destekleyecek, ekran görüntüleri, raporlar, istatistikler, çizelgeler, sablonlar veya infografikleri kullanmanız okuyucu dostu içerikleriniz için çok önemlidir.

İçeriklerinizi görsel açıdan zenginleştirebileceğiniz bir başka görsel öğe de alakalı gömülü youtube videolarıdır. Bu, görsel öğrenim eğilimi olan kullanıcılarınız için oldukça faydalıdır. Akıcı seo uyumlu içeriğiniz yazınızın yanında, kullanıcının tercihine sunmuş olduğunuz youtube videoları ile eksiksiz bir kullanıcı deneyimi kurgulamış olursunuz.

Tüm bu detaylar ile eksiksiz bir seo uyumlu makale yazmış olabilirsiniz. Ancak bu işinizin bittiği anlamına gelmez. 

Bunları uyguladıktan sonra, bu seo uyumlu içeriklerinize dışarıdan doğru ve organik bağlantı alma çalışmaları yürütmeniz gerekir. Sitenize dışarıdan gelen bağlantıya backlink denir. Güven içeren bir açıdan, dışarıdan içeriklerinize bir bağlantı verilebiliyor olması algoritmaların bazı yaklaşımları için çok değerlidir.

Ayrıca seo uyumlu makalenizi sosyal medya hesaplarınızdan paylaşmanız ve e-posta ile tanıtma çalışmalarınız çok önemlidir. İçeriğinize dışarıdan bir trafik sağladığı için oldukça değerli çalışmalardır.

Son aşamada ise, içeriklerinizin sonuçlarını analiz edebilmeniz gerekir. Siteniz ve içeriklerinizin nasıl performans gösterdiğine yardımcı olacak analiz araçları vardır. Bunlar Google Search Console, Google Analytics ve Google Tag Manager gibi araçlar olup, bunları çalışmalarınıza entegre etmeniz gerekir. Bu araçlardan alacağınız verileri analiz ederek, üst sıralar ve daha iyi sonuçlar için ek iyileştirmelere gidebilirsiniz.

Tüm bu sürecin ciddi bir emek gerektirdiğini sakın unutmayın. Bu nedenle ilk adımı attığınız andan sonuçları analiz etmeye kadar giden süreç ciddi bir zaman ve çalışma gerektirir. Aynı şekilde arama motorlarının da çalışmalarınızı bulup, daha sonraki aramalar için gösterilebilir şeklinde değerlendirilmeniz biraz vakit isteyebilir. Ancak bunun takibini ve gerekliliklerini yerine getirmeyi untumayın. Bu çalışmalarınızda size gerek hizmet gerek danışmanlık konusunda destek veren bir seo ajansına da ulaşabilirsiniz.

İçeriklerinizin ilk andan itibaren Google’da üst sıralarda olmasını beklemek doğru olmaz. Kimi zaman uzun bir süre arama motorları içeriklerden haberi dahi olmayabiliyor. Bu yüzden sizler düzenli takibini yapmanız ve gereksinimleri yerine getirmeniz gerekir.  

İlgili İçerik; Dijital Pazarlama Stratejiniz İçin En İyi SEO Teknikleri

SEO Uyumlu İçerik Örnekleri

Dijital iletişiminizde kullanıcılara ulaştığınız içeriklerin seo çalışmaları ile oluşturulduğundan emin olmalısınız. Bugünün dünyasında bu bir gereklilik değil işletme hedefleriniz için bir zorunluluktur. Bu hedeflerin gerçekleşmesi için, kullanıcı dostu olmanız ve konumlandığınız dijital ortamın sonuç ve sıralama algoritmalarına uygum sağlamanız gerekir. İletişiminizde seo uyumlu içeriklerin bulunması, sizlere kaliteli organik trafik sağlar. Ayrıca niş bir kitleye daha efektif efor harcamınızı ve etkileşim potansiyelinizi arttırmanızı sağlar. Dolayısıyla dijital pazarlama faaliyetlerinizde bu stratejinin doğru ve eksiksiz hayata geçirilmesi gerekiyor. İşletme hedeflerini ve pazarlama yatırımlarını etkili kullanabilmek adına gerektiğinde seo danışmanlığı sağlayan uzman kişi ve kurumlardan destek almayı ihmal etmeyin.  

Bu bağlamda oluşturulan ve düzenli paylaşılan seo uyumlu makaleler işletmeler için ayrı bir anlam taşır. İşletme ve kullanıcı hedeflerinize yönelik içerik stratejisi için titiz bir ön araştırma yapmanız gerekir. Araştırma yapıldığında karşımıza çıkan seo uyumlu içerik örnekleri ve bu örneklerde uygulanmış bazı önemli noktalar çıkıyor. Bunları ilgili başlıklar altında inceleyip ortaya koyabiliriz.

Anahtar Kelime Stratejisi

İçeriklerinizde kullanacağınız anahtar kelimeleri bulmak için ciddi bir araştırma yapmanız gerekir. Seo uyumlu makalenizde, kullanıcıların sizi hangi kelimelerde ve sorgu versiyonlarında bulabileceği anahtar kelimelere odaklanmanız oldukça değerlidir. Temelde arama hacimleri yüksek rekabet düzeyleri düşük, işletme ve içeriğinize ilişkin anahtar kelimeleri stratejinize dahil etmeniz gerekir. Seo uyumlu içerik üzerine yürütülen çalışmaların önemli bir aşamasını bu anahtar kelime stratejisi oluşturur. 

Optimize Edilmiş URL

Kullanıcı dostu seo uyumlu içerik teknikleri nelerdir diye baktığımızda, bunlardan biri de optimize edilmiş url’dir. İçeriklere ait url yapıları tarayıcıda gözükür ve sınırlı da olsa kullanıcılara içerik hakkında bir fikir verir.

İçeriklerinizin url yapılarını kullanıcı ve arama motoru dostu şeklinde optimize etmelisiniz. Bunun için url yapılarında Türkçe karakter kullanmayın, küçük harfler, sayılar ve kısa çizgiler barındırın. Ayrıca uzun olmamasına dikkat edicek şekilde anahtar kelimeleri url yapılarında bulundurmaya çalışın. 

Başlık ve Açıklama

Sizin doğru ve dikkat çekici bir sonuç olduğunuzu ilk etapta kullanıcılara gösteren iki unsur vardır. Başlık ve açıklama. Seo yaklaşımıyla oluşturduğunuz başlık ve açıklama arama motoruna uyum sağlarken, kullanıcılar için cezbedici ve doğru bir sonuç olarak gözükmenizi sağlar.  

Seo uyumlu makalenizin başlık ve açıklamalarını oluştururken dikkat etmeniz gereken bazı önemli detaylar vardır.

Başlık için:

  • İlgili ve dikkat çekici olmalı.
  • Anahtar kelime içermeli.
  • Boşluklarla beraber 70 karakter dahilinde bir başlık olmalı.  

Açıklama:

  • Sayfanızın head bölümünde, meta etiketinin description özelliği içinde bir açıklama yazılır.
  • Bu açıklama sonuç sayfalarında başlığın altında görülür. Dolayısı ile sizi en iyi anlatan ve dikkat çekici bir açıklama olmalıdır.
  • Anahtar kelime içermeli.
  • 160 karakter sınırında olmalı.

Başlık Yapılandırma

Makale oluştururken okuyucu kullanımı ve konu akışı için başlık kurgulamasını etkili kullanmanız gerekir. Seo uyumlu makale oluştururken kullanılan belli bir başlık hiyerarşisi vardır. En büyük ve ana başlığınız H1’den, H6 dahil ve en küçük olacak şekilde H6’ya kadar giden bir başlık hiyerarşisidir.

Bu başlık kurgusunda dikkat etmeniz gereken bir konu var. H1 en büyük ve ana başlık olur. Sonra gelen en büyük başlık bir veya birden fazla olabilir bunlar H2 başlığı olur. Bu her H2 başlığın altında oluşabilecek başlıklar da H3 şeklinde kullanılır. Bu hiyerarşiyi göz önünde bulundurmalısınız. Bunun dışında başlık yapılandırması ile ilgili şu detaylara da dikkat etmelisiniz.

  • H1’den – H6’ya kadar kullanabileceğiniz başlık sayısı ve kurgusu, içeriğinizin uzunluğuna göre belirlenmeli. 
  • 1000 kelime uzunluğunda 2 veya 3 adet H2 etiketi kullanılabilir. Ancak 1000 kelimede 3 adet H2 kullanımı oldukça kullanışlıdır.
  • H1 ana başlığı ve H2 başlıklarından ilki anahtar kelime içermeli.

Backlink

Kullanıcılar dışarıdan bir bağlantı aracılığıyla sitenize ve içeriklerinize gelebilir. Bu duruma dijital ve seo çalışmalarında backlink denir. Arama motorlarının sizinle alakalı görüşünü de etkileyen bir durumdur. Şöyle ki, kullanıcılar farklı sitelerde gezerken, doğru kurguladığınız bir çözüm ve içerikten dolayı bu içeriğinize bağlantı verildiği için sizleri ziyaret edebilirler.

Bu, günlük hayatta tavsiye verme durumuna benzer. Siteniz ve içeriğiniz güvenilir ve ilgili konu için doğru çözümü içerdiğini gösterir. Örneğin bir başka sitede seo uyumlu içerik nedir kelime öbeğinde ya da sadece bağlantı linki bırakılarak, seo uyumlu makale bu içeriğimize yönlendirme yapılması son derece önemlidir. Bu bizim içeriğimizin, güvenilir şekilde bağlantı kurulabilir anlamını taşır.    

Ayrıca bu şekilde, uzun vadede kurguladığınız doğru seo uyumlu içerik stratejisi ile, belli bir noktadan sonra efor göstermeden dış sitelerden doğru backlinkler alarak istediğiniz trafik ve etkileşim oluşmaya başlar. Bu açıdan backlink konusu önemlidir.   

İlgili İçerik; Backlink Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Alınmalıdır?

Kaliteli İçerik

Seo uyumlu makalenizin kullanıcı dostu ve arama motorlarına uyumlu olması kaliteli şekilde kurgulandığını gösterir. Tam tersi de, kaliteli olduğu için kullanıcı dostu ve arama motorlarına uyumludur.

Peki içeriğin kalitesini belirleyen temel unsurlar nelerdir şeklinde baktığımızda, şu genel noktaları listeleyebiliriz.

  • Hedef kitlenize ve işletme hedefine uygun olması.
  • Akıcı ve anlaşılır olması.
  • Kısa cümleler, yerinde bitirilmiş paragralar bölümleri.
  • İçeriği destekleyen görsel unsurlar.
  • Madde ve listeme kullanımı.

Yükleme Süresi

Kullanıcı deneyimini etkileyen en önemli özelliklerden biri sitenizin ve içeriklerin açılma süreleridir. Seo uyumlu makaleniz açılırken yani yüklenirken kullanıcıları bekletmesi kullanıcıların hoşuna gitmez. Bizler internet ortamında sonuçlara ulaşmaya çalışırken aceleci davranırız. Ayrıca yavaş yüklenen sayfalar ve siteler, alt yapısının güçlü olmadığını ve sağlayacağı içeriğin de bu kalitede olabileceğini düşündürür. Bu yüzden hemen çıkma ve kapatma gereği duyarız. Seo uyumlu makalenizi kurgularken bu önemli detayı göz önünde bulundurmalısınız. Bu nedenle içeriklerinizin yüklenme sürelerinin iyi çalıştığından emin olun.

Görsel Kullanımı

Makalenizde kullandığınız görseller için bazı seo yaklaşımını göz önünde bulundurmalısınız. Akıcı ve konu bütünlüğü için seo uyumlu makalenizde kullandığınız görsellerin boyut ve formatlarında bazı önemli noktalar vardır.

Bunlar:

  • JPG, PNG, GIF formatları kullanılması gerekir ve bunlar arasından daha çok JPG formatı terich edilmelidir. JPG görseller KB açısından daha küçüktür.  
  • Görsellerinizin boyutunun en fazla 35 KB olması. KB ölçüsünü sıkıştırabileceğiniz bazı önemli site ve çözümler vardır. Bunlar, tinyjpg.com, tinypng.com, iloveimg.com ve compressjpeg.com gibi sitelerdir.
  • Görselleri, sitenizdeki boyutlara göre boyutlandırıp siteye yüklemeniz gerekir. Sitenizde görseller için belirlenen alanlara göre en ve boy boyutlandırmasını yapmalısınız.  

SEO Uyumlu Makale Fiyatları

Seo uyumlu makale fiyatları değişkenlik gösterir. Kelime sayısına, diline, kaleme alan kişi ve kurumların uzmanlığına göre fiyatlar değişebilir. Seo uyumlu içeriklere dair farklı fiyatlamalar karşınıza çıkabilmekte. Bu nedenle başarılı seo uyumlu makale stratejiniz için bu konuda önemli ve titiz bir araştırma yapmanızda fayda var.

Genel olarak seo uyumlu makale fiyatları aşağıdaki şekildedir:

500 kelimesi: 25 TL

1000 kelimesi: 50 TL

2000 kelimesi:100 TL

3000 kelimesi: 150 TL

4000 kelimesi: 200 TL

5000 kelimesi: 250 TL

Daha fazla detaylı bilgi için web sitemizi ve diğer içeriklerimizi ziyaret edebilir, dilerseniz bizlere iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz.

Share with

Start typing and press Enter to search

Bizi Hemen Arayın