2023’de LinkedIn Reklamları İçin Eksiksiz Kılavuz

2022'de LinkedIn Reklamları İçin Eksiksiz Kılavuz

2023’de LinkedIn Reklamları İçin Eksiksiz Kılavuz

Popüler sosyal medya platformlardan LinkedIn reklam özelliği sayesinde markanızı tanıtmak ya da potansiyel müşterilere ulaşmak için alternatif yollar üretebilirsiniz. Özellikle de web trafiğini artırmak, yeni müşterilere erişim sağlayabilmek adına LinkedIn reklamlarını nasıl kullanacağınızı yazımızda öğrenmeniz mümkün. Dijital Pazarlama Ajansı ile bu alanda ihtiyacınız olan tüm çözümlere en iyi şekilde ulaşabilirsiniz. Ayrıca LinkedIn reklam nasıl verilir sorusunun yanıtını da yazımızın içeriğinde bulabilirsiniz.

Markanız ya da firmanız için en iyisini istiyorsanız dijitalleşen dünya düzenine ayak uydurmanız önemlidir. Eğer dikkatli bir planlama üzerinden ilerlemezseniz, sosyal medyada yapacağınız etkileşimler çok etkili olmayacaktır. LinkedIn reklam verme özelliğinden yararlanarak doğru kitleye ulaşma potansiyeli ile markanızın sesini duyurabilirsiniz.

Belirtmeliyiz ki LinkedIn platformunda günümüzde 690 milyondan fazla üye bulunuyor. Üstelik bu üyelerin her beş tanesinden yalnızca biri iş kararlarını etkilemede güçsüz kalıyor. Bunun dışındaki dört üye için iş kararlarını etkileme gücünden söz edilebilir. Bunun yanı sıra belirttiğimiz etkileyici ve taşıyıcı kitleler çevrimiçi bir kitlenin neredeyse iki katı satın alma gücünü ortaya koyar. Bu da LinkedIn reklam verme planlamasının gücünü bizlere gösterir.

LinkedIn Reklam Türleri

Firma ya da markanız için LinkedIn reklam verme özelliğinden faydalanabileceğiniz birçok farklı reklam türü vardır. LinkedIn bu konuda reklam vermeyi planlayan markalar için farklı kategori alternatifleri sunar.

Sponsorlu İçerik

LinkedIn reklam türleri içeriğinde ön plana çıkan sponsorlu içerik yerel reklamlar olarak da nitelendirilebilir. Kullanıcılar LinkedIn feedlerine masaüstü veya mobil şekilde giriş yapmaları fark etmeden sponsorlu içerikleri görürler. Ayrıca LinkedIn, bu reklamların diğer reklamlardan ayrıştırılması için de ‘‘sponsorlu’’ olarak belirtir. Sponsorlu içerik üzerinden reklam verdiğinizde üç farklı şekilde reklam içeriğini sunabilirsiniz. Bunlar tek resim reklamları, video içerikli reklamlar ve kaydırmalı resimlerden oluşan reklamlardır.

Linkedin reklam sponsorlu içerik

Sponsorlu Mesajlaşma

Güncelleme öncesinde sponsorlu InMail olarak da belirtilen sponsorlu mesajlaşma ile de LinkedIn üyelerinin gelen kutusuna direkt olarak reklam verebilmeniz mümkün. Ancak LinkedIn sponsorlu mesajlaşma konusunda üyelerin bir ay içerisinde alacağı sponsorlu mesaj reklamına bir kota koyar. Bu da hedef kitlenizden olan bir üyenin reklamlarınızdan birini aldıktan sonra kısa bir süre içerisinde ikiden fazla reklamınızı almayacağını gösterir.

Sponsorlu mesajlaşma üzerinden yapılan reklamları tüketicilerin büyük bir kesimi tercih ederken, şirketlerin yalnızca %48’lik kısmı sponsorlu mesajlaşma ile reklam veriyor. Bu doğrultuda LinkedIn reklam türlerinden olan sponsorlu mesajlaşma ile çok daha rahat bir şekilde potansiyel kitlenize ulaşım sağlayabilirsiniz.

Metin Reklamlar

Eğer profesyonel bir demografi üzerinden potansiyel müşterilere ulaşmayı planlıyorsanız, metin reklamları tercih edebilirsiniz. LinkedIn masaüstü akışında üst kısımda ve ekranın sağ bölmesinde metin reklamlarına yer verilir. Bu sayede marka tanıtımınızı ve reklamınızı LinkedIn üyelerine akış ekranından da gerçekleştirebilirsiniz. Dijital pazarlama stratejileri arasında LinkedIn metin reklamları uygun maliyetli olduğu için de %50 orandan daha fazla tercih ediliyor.

Dinamik Reklamlar

Takipçi reklamları ve sponsorlu reklamları barındıran dinamik reklamlar da LinkedIn reklam verme seçenekleri arasında yer alır. Dinamik reklamlar üyelerin ana sayfa akışında karşısına çıkar. Bu reklamlarda markanın ismi, personel unvanları ve bilgileri yer aldığı gibi çeşitli kişisel bilgiler de yansıtılır. Ancak belirtmeliyiz ki dinamik reklamlar üyeler tarafından ayarların değiştirilmesiyle gizlenebilir özelliğe sahiptir. 

Linkedin dinamik reklam

LinkedIn Reklam Hedefleri

Linkedin mecrası reklam kampanyalarının oluşturulmasında, destek olması amacıyla hedef tabanlı bir sistem tercih eder. Reklam veren markaların veya firmaların reklam hedeflerine yönelik olarak bir süreç izlenir. Genel tabiriyle reklam hedefleri ise üçe ayrılır. Bunlar farkındalık maksadı ile oluşturulan reklamlar, hedef kitleye yönelik reklamlar ve dönüşüm reklamlarıdır.

Linkedin’de Farkındalık Reklamları

Farkındalık reklamları aslında markanızın insanlar tarafından tanınmasını ve fark edilmesini sağlar. Bu reklamlar ile kitlelere ürünlerinizi, hizmetlerinizi ve markanız hakkındaki genel hedefleri aktarabilirsiniz. Kitleler sizin markanızı konuşmaya başladığında fark edilmeye ve tanınmaya da başlarsınız. Gösterime dayalı reklamlar sayesinde ayrıca daha fazla takipçi elde edebilir ve markanızın gönderim etkileşimlerinin artmasını sağlayabilirsiniz.

Hedef Tabanlı Reklam Kampanyaları

Eğer hedef tabanlı reklam kampanyalarını tercih ederseniz markanızı tanıyan potansiyel müşterileri daha fazla niteleyebilirsiniz. LinkedIn hedef tabanlı reklam kampanyalarında ulaşabileceğiniz sonuçlar oldukça avantajlıdır. Hedef tabanlı reklamlarda web site ziyaretlerinizi arttırabilir, markanızın sosyal medyada daha fazla etkileşim almasını sağlayabilir ve iş potansiyelinizin daha fazla yükselmesinde etkili olabilirsiniz.

LinkedIn’deki Dönüşüm Reklamları

LinkedIn reklam verme sürecinde reklam hedefleri arasında dönüşüm reklamları büyük rol oynar. Özellikle de reklamın amacı site ziyaretlerini arttırmak veya herhangi bir ürün satışını gerçekleştirmek olduğunda dönüşüm reklamlarını düşünebilirsiniz. Web adresinizi ziyaret eden ya da üye olan potansiyel müşteriler için indirim kodlar sunabilirsiniz. Buna benzer olarak istediğiniz potansiyel kitle ve bulunduğunuz sektöre göre dönüşüm reklamları planlayabilirsiniz.

LinkedIn Reklam Biçimleri

LinkedIn üzerinden vereceğiniz reklamlar için farklı seçim olanakları bulunur. 10 farklı reklam biçimini amaçlarınıza en uygun şekilde hizmet veren kategoriden yana tercih edebilirsiniz.

Dönen Reklamlar

Dönen reklamlar ile markanızın fark edilmesini çok profesyonel bir şekilde sağlayabilmeniz mümkün. Ancak bu süreçte dönen reklamlar için tercih edeceğiniz görsellerin etkili olması önemlidir. Aynı zamanda vereceğiniz reklam adının da maksimum 255 karakterden oluşması gereklidir. 2 ya da 10 kart arasında dönen reklam oluşturabilirsiniz. Görseller için zengin medya biçimlerini tercih etmeniz en doğrusudur. Bu detaylara dikkat ederseniz LinkedIn dönen reklam kategorisinde başarılı sonuçlar yakalayabilirsiniz.

Sohbet Reklamları

Sohbet ya da konuşma reklamlarında hedef marka bilinirliğini arttırma ve web sitesi ziyaretlerini yükseltme üzerinedir. Aynı zamanda markaya yapılan etkileşim artış göstermesi de nihai sonuçlar arasındadır. LinkedIn sohbet reklamları sayesinde potansiyel kitleniz kendi yolunu seç deneyimi edinir. Bir konuşma başlatarak müşterileriniz ile etkileşim içinde olma yüzdeniz de doğru orantılı artar. Dilerseniz sohbet reklamlarında özel alt bilgi de ekleyebilirsiniz. En fazla 500 karakterden oluşacak bir tanıtım yazısı da yazılabilir. Ayrıca isteğe bağlı olarak sohbet reklamlarına görsel de eklenebilir. 

linkedin sohbet reklamları

Takipçi Reklamları

Takipçi reklamları sayesinde LinkedIn üzerindeki üyelerin markanızı takip etmesini teşvik edebilirsiniz. Kişiselleştirilmiş bir dinamik reklam türü olan takipçi reklamları ile LinkedIn sayfanızda daha fazla etkileşim dönüşü alabilirsiniz. Reklam açıklamasının en fazla 70 karakterden oluşması önemlidir. Aynı zamanda reklam başlığı ve şirket adını da belirtmelisiniz. Reklam görseli için tercih edeceğiniz kalitede JPG ya da PNG olması uygundur.

takipçi reklamları

Öne Çıkan Reklamlar

LindedIn üzerinde Spotlight olarak da belirtilen öne çıkan reklamlar da oldukça avantajlıdır. Bu reklam biçimi sayesinde ürünlerinizin, hizmetlerinizin ve içeriğinizin daha fazla bilinmesi sağlanır. Aynı zamanda üyeler reklama tıkladıklarında da direkt olarak markanızın web adresine ulaşır. Dilerseniz bu reklam türünde kullanacağın görsel ve açıklamaların arkasına özel bir arka plan görüntüsü de ekleyebilirsiniz.

öne çıkan reklamlar

İş İlanları

İş başvurusunda bulunacaklara alternatif bir yol sunan iş ilanları üzerine yapılan reklamlar, markanıza tanınırlıktan daha fazlasını katar. Bu sayede reklam hedefiniz ile tıklama yüzdenizi de arttırmanız mümkün. Bu reklam biçiminde tıklanma %50 daha fazla oranda artış gösterir. İş ilanları reklamlarında şirket logosunu 100×100 piksel boyutunda kullanabilirsiniz.

iş ilanları

Lead Generation Formları

Potansiyel müşteri bulma formları oluşturabileceğiniz bir reklam paneli sunan LinkedIn ile çok daha fazlasına ulaşabilirsiniz. Buna bir örnek olarak web etkinliğine ev sahipliği yapacaksanız, CTA’nıza hedef kitlenizin profil verilerini girecek potansiyel müşteri formu oluşturabilirsiniz. Potansiyel müşteri bilgilerini reklam yöneticisinden indirebilir ya da entegre edebilirsiniz. Gizlilik politikası metninin bu reklam biçimlerinde yer verilmesi önemlidir.

Mesaj Reklamları

Mesaj reklamları ile kitlelerinizin gelen kutusuna CTA ile direkt olarak mesaj gönderebilirsiniz. Genellikle her potansiyel müşterinin 1/2 oranında bu reklamlara tıkladığı ya da etkileşimde bulunduğu görülür. İleti konusu ve iletim metnini de kısa tutarak mesaj reklamı LinkedIn üzerinden oluşturabilmeniz mümkün.

mesaj reklamları

Tek resim reklamlar

Bu reklamlar üyelerin LinkedIn ana sayfasında normal gönderiler veya paylaşımlarla birlikte çıkar. Ancak tek resim reklamları normal gönderilerden ayıran özelliği ‘’Sponsorlu’’ olarak belirtilmesidir. Bağlantı URL’si ve tek bir görsel üzerinden markanızın potansiyel müşteriler tarafından keşfedilmesini sağlayabilirsiniz.

tek resim reklamlar

Tek iş ilanları

İş başvurularının artması maksadı ile de LinkedIn reklam verme konusunda etkili bir araçtır. Tek iş ilanları biçiminde vereceğiniz reklam ile potansiyel çalışanlara da kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu tür reklamlara gösterilen ilgi normal iş başvurularının da artışını sağlar.

Metin reklamlar

İnternet sitesine etkileşim ve dönüşüm alabilmek için metin reklamlar tercih edilebilir. Özellikle de B2B potansiyel müşterilerinin büyük bir yüzdesini LinkedIn metin reklamları ile bulabilirsiniz. Başlık, açıklama ve bir görselden oluşan bu reklamlarda açıklama 75 karakteri geçmemelidir.

Video reklamlar

Markanızı herkese gösterebilmek için LinkedIn video reklamlardan yararlanabilirsiniz. Aklınıza gelebilecek her türlü video içeriğini üretebilir ve marka içeriğine bir bakış açısı sunabilirsiniz. LinkedIn reklamlarında video uzunlukları genellikle 15 saniye kadardır. Uygun dosya boyutu ve piksel görüntüsü ile video reklam oluşturulabilir.

9 adımda LinkedIn reklamı nasıl oluşturulur

Pek çok marka ve firma tarafından merak edilenlerin başında LinkedIn reklam nasıl verilir sorusu yer alır. Sizlere yazımızın bu kısmında 9 adımla LinkedIn reklamını nasıl oluşturabileceğinizi açıklayacağız. Bu konuda en profesyonel hizmeti bir sosyal medya ajansı ile çalışarak alabilirsiniz. Böylelikle LinkedIn mecrasında yapmış olduğunuz reklamları daha efektif ve sonuç odaklı kullanabilirsiniz.

1. Adım: Henüz yoksa bir LinkedIn Sayfası oluşturun

Eğer sponsorlu bir içerik ya da sponsorlu bir reklam oluşturmayı planlıyorsanız, LinkedIn hesabı oluşturmanız gereklidir. Oldukça basit bir şekilde ve kısa sürede markanız için bir LinkedIn hesabı açabilirsiniz. Böylece sponsorlu LinkedIn reklam verme sürecine geçebilirsiniz.

LinkedIn Sayfası oluşturun

2.Adım: Reklam yöneticisinde oturum açın veya bir hesap oluşturun.

Campaign Manager platformu LinkedIn’in reklam yöneticisi olarak bilinir. Reklam yayını yapmak ve bütçenizi yönetmek için bu platformu değerlendirebilirsiniz.

Campaign Manager'da oturum açın

3.Adım: Reklam verme hedefinizi seçin

Reklam verme amacınızın ne olduğunu belirleyerek reklam verme hedefinizi belirtilen kategorilerden seçebilirsiniz.

reklam verme hedefinizi seçin

4. Adım: Hedef kitlenizi seçin

İlk defa hedef kitlesi tercih ederken bir konum belirlemelisiniz. Aynı zamanda iş unvanı, endüstri türünü, şirket adını ve ilgi alanlarını eklemeniz gerekir. LinkedIn Sponsorlu İçerik ve Metin Reklamlar için ilk reklamınızda en az 50.000 hedef kitle önerisinde bulunur. Mesaj reklamları kotalı olduğu için bu kitle sayısı 15.000 olarak belirtilir.

hedef kitlenizi seçin

5. Adım: Bir reklam biçimi seçin

Seçmiş olduğunuz reklam verme hedefine bağlı olarak bir reklam biçimi tercih edebilirsiniz. Bunun için sunulan reklam biçimlerini; sohbet reklamlar, iş ilanları, takipçi reklamları vs. değerlendirebilirsiniz.

reklam biçimi seçin

6.  Adım: Bütçenizi ve programınızı oluşturun

Reklam yöneticisi belirlediğiniz hedef kitlenizi baz alarak bir bütçe aralığı belirtir. Bu süreçte ilk bir ay öğrenme deneyimi kapsamında değerlendirilir. LinkedIn günlük en az 100 ABD doları ya da aylık olarak 5.000 ABD doları bütçe önerisinde bulunur.

bütçenizi seçin

7. Adım: Reklamınızı oluşturmaya başlayın

Reklam oluşturma sürecinde bir ön izleme yapabilmeniz için Campaign Manager size ön izleme sağlar. Ayrıca mesajlaşma biçimindeki reklam sürecinde kendinize bir test mesajı gönderebilmeniz mümkün. Böylece reklam paylaşımını tamamlamadan bir ön izlenim kazanabilirsiniz.

8. Adım: Ödeme bilgilerini sağlayın

Reklamınızın yayınını gerçekleştirmeden önce ödeme bilgilerinizi sisteme belirtmelisiniz. Bu sayede tüm dünyaya ve potansiyel kitlenize marka reklamlarınızı tanıtmaya başlayabilirsiniz.

ödeme bilgilerini girin

9. Adım: Performansı ölçün

Campaign Manager’da oturum açtığınızda vermiş olduğunuz reklam raporlarını görüntüleyebilirsiniz. Aynı zamanda bu bölümden performans metriklerini inceleyebilir, grafiklere ve demografiye erişebilirsiniz. Dilerseniz raporlarınızı CSV şeklinde dışa aktarabilmeniz mümkün. Bu bölümde ayrıca dönüşüm oranlarınızı görebileceğiniz bir analiz kısmını da oluşturur.

performansı ölçün
Share with

Start typing and press Enter to search

Bizi Hemen Arayın